Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA

Doriţi o formă actualizată, la zi (22.09.2021), a acestui act? Cumpăraţi acum online, rapid şi simplu actul (varianta PDF) sau alegeţi un abonament!
HOTĂRÂRE nr. 790 din 21 iulie 2021privind aprobarea stemei comunei Cislău, judeţul Buzău
EMITENT
 • GUVERNUL ROMÂNIEI
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 759 din 4 august 2021Data intrării în vigoare 04-08-2021

  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.ARTICOL UNIC(1) Se aprobă stema comunei Cislău, judeţul Buzău, prevăzută în anexa nr. 1.
  (2) Descrierea şi semnificaţiile elementelor însumate ale stemei comunei Cislău, judeţul Buzău, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

  PRIM-MINISTRU
  FLORIN-VASILE CÎŢU
  Contrasemnează:
  Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
  Cseke Attila Zoltán
  Bucureşti, 21 iulie 2021.Nr. 790.Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil. STEMA
  comunei Cislău, judeţul Buzău
  Anexa nr. 2DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILEelementelor însumate ale stemei comunei Cislău, judeţul BuzăuDescrierea stemeiStema comunei Cislău se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, albastru, tăiat de o fascie formată din trei rânduri de cărămizi de argint, rostuite negru, având în partea de sus un cal de aur, redat în întregime, din profil spre dreapta, iar în partea de jos se află cinci prune, fiecare cu codiţă şi câte o frunză mică aşezată în bandă, poziţionate 3:2, totul de argint.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.Semnificaţiile elementelor însumateCalul face referire la creşterea cailor de rasă, herghelia Cislău fiind singura din ţară de cai pursânge englez.Fascia din cărămizi face trimitere la ruinele cetăţii medievale „Doamna Neaga“ din satul Buda-Crăciuneşti.Prunele redau simbolic profilul ocupaţional al locuitorilor din zonă, pomicultura, iar numărul lor reprezintă numărul satelor aparţinătoare comunei.Coroana murală cu un singur turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
  -----

  Se încarcă informațiile conexe fiecărui articol!